Јанковић: Коалиција ДС-a и Живковића нам не умањује шансе

Председник Покрета слободних грађана Саша Јанковић изјавио је да формирање коалиције ДС-a и Нове странке за изборе у Београду не види као умањивање шанси коалиције коју је ПСГ формирао са Народном странком и Драганом Ђиласом.

"Желим им све најбоље и верујем да ћемо се наћи на крају пута у ослобођеном Београду и ослобођеној Србији и да ћемо након тога градити институције, да нећемо бити мање зло и да се нећемо вратити у зачарани круг", рекао је Јанковић на конференцији за новинаре у Кнез Михаиловој улици.

Упитан да ли формирање коалиције ДС-а и Нове странке умањује шансе коалиције ПСГ-а, Народне странке и Ђиласа с озбиром на то да ДС и Нова странка неће са њима, Јанковић је рекао да то не види као умањивање било чијих шанси.

Навео је да циљ опизиције мора да буде рушење "штеточинске власти", а не међусобно позиционирање и превласт.

Каже и да је дубоко уверен да су ПСГ и Народна странка показали и политичку објективност и несебичност удруживањем са Ђиласом за кога је рекао да има и одлучности и знање и резултате иза себе и који је демократски оријентисан.

Ђилас је, наводи, у најбољој прилици да на челу опозиције у Београду оствари кључну победу за главни град, а почетну победу за целу Србију.

"Опозиција не треба да се бави међусобним надметањем и позиционирањем, опозиција треба да се бави сменом ове штеточинске власти, то је основни и први циљ", поручио је Јанковић коме су на почетку обраћања неки пролазници добацивали "лопови", "како се финансираш"...

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи