Вулин: Вучевић је открио двоструке стандарде

Милош Вучевић није направио никакву грешку, рекао је истину и открио је двоструке стандарде у нашем животу, изјавио је министар одбране Александар Вулин.

Александар Вулин је, упитан да прокоментарише изјаву градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића поводом ослобађајуће пресуде бившем министру Предрагу Бубалу, рекао да "чланови СНС-а немају право да коментаришу било шта".

"Не смете да будете обичан човек и не смете да кажете шта мислите. Он (Вучевић) је направио само једну грешку, то је што је коментарисао нешто у чему се налази Мирослав Мишковић. Е то је проблем, не смете да коментаришете ништа што има везе са Мишковићем, превише је ту новца, и њиме можете да контролишете пуно ствари и пуно људи", рекао је Вулин.

То изгледа, како је рекао, није смео да ради, а Вулин не разуме зашто не може да каже оно што мисли, а да, истовремено, с друге стране постоје људи који могу да кажу шта год хоће.

"Или ћемо имати исте критеријуме за све, или не треба да их имамо, а што се мене тиче, мислим да Милош Вучевић није рекао ништа погрешно", рекао је министар одбране.

На питање зашто прелази преко чињенице да је актима владе и Скупштине забрањено државним функционерима да коментаришу судске пресуде, Вулин каже да Вучевић пресуду није коментарисао као државни функционер, чак ни као посланик, већ да је он у локалној самоуправи, која, како сматра, у том смислу не припада држави.

"Вучевић је то коментарисао као човек, појединац, као правник и не видим зашто нема право да има свој став. Ја само уважавам његов став, његово мишљење", рекао је министар одбране.

Подсетио је да, када је "потпредседник владе Стефановић добио пресуду против једног листа у Београду", сви су коментарисали и рекли да је то срамота, да је правосуђе под контролом власти и да такво правосуђе не сме да постоји, као и да су такве судије срамота и да треба да буду избачене из правосуђа.

"Или ћемо имати исте критеријуме за све, или не треба да их имамо, а што се мене тиче, мислим да Милош Вучевић није рекао ништа погрешно", поновио је Вулин.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи