Вулин: Претње из Приштине угрозиће мир у региону

Отворене претње ратом и сукобима које долазе од претставника власти у Приштини угрозиће мир у читавом региону, изјавио је министар одбране Александар Вулин, реагујући на изјаву Даута Харадинаја да ће прво хапшење за Специјални суд поново активирати некадашњу ОВК.

"Сваки покушај да се злочинци из ОВК не приведу правди мора бити спречен и кажњен", истакао је Вулин и додао да ако УНМИК, Кфор и Еулекс нису у стању да обезбеде мир и сигурност за све који живе на КиМ, "ако нису у стању да обезбеде успостављање суда за злочинце из ОВК онда је време да признају неуспех".

Уколико се не формира суд за злочине ОВК, сматрам да Србија треба да прекине разговоре са Приштином, затражи од Српске листе рушење Владе КиМ а од међународне заједнице да преузме одговорност и заштити све који живе на КиМ од терориста из ОВК.

Приштински медији су пренели да је брат косовског премијера и посланик у косовској скупштини Даут Харадинај, рекао да ће се "инструмент ОВК ће поново активирати на Косову када буде почело хапшење за Специјални суд".

Даут Харадинај се помиње као један од првих припадника такозване ОВК против којих ће бити подигнута оптужница пред Специјалним судом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи