Мировић: Недопустиво уношење немира у хармоничне односе у Војводини

Председник Покрајинске владе Игор Мировић је, поводом инцидента у Сонти, оценио недопустивим уношење немира у хармоничне међунационалне односе у Војводини и указао да туча младића која је тамо избила у недељу увече, није било на националној основи.

Мировић је навео да је добио извештај од Полицијске управе Сомбор, који у свим елементима демантује наводе Томислава Жигманова, председника Демократског савеза Хрвата у Војводини, у вези са наводним ницидентом у Сонти.

Из извештаја произилази да су припадници Полицијске управе Сомбор, одмах по сазнању о тучи младића у Сонти, обавили све неопходне радње са циљем да утврде чињенице и околности овог догађаја.

Мировић је указао да је недвосмислено је утврђено да нема елемената извршења дела на националној основи и о томе је Полицијска управа Сомбор обавестила јавно тужилашство.

"Свако уношење немира у хармоничне међунационалне односе које у Војводини граде и негују њени грађани и представници државних органа - недопустива је. Тражим од надлежних да увек и на сваком месту примењују закон, посебно кад су у питању тековине складних међуетничких односа", изјавио је Мировић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи