Кабинет хрватске председнице о Вучићевој изјави

На изјаву председника Србије Александра Вучића да је његова посета Загребу, планирана за крај ове године, отказана јер је говорио истину о несталим особама, односно да је током последњег рата у Хрватској нестало више Срба него Хрвата, из кабинета хрватске председнице поручују да "у празничном периоду не коментаришу политичке теме".

У саопштењу објављеном у хрватским медијима наводи се да Кабинет председнице Хрватске "остаје при ставу да у овом празничном периоду", када сви треба да буду посвећени својим породицама и најмилијима, "не коментаришу политичке теме".

"За то ће бити времена почетком идуће године, када прођу и празници православних верника. Ако пак политичари ипак желе да шаљу поруке у време празника, оне треба да буду неконфликтне и да доприносе међусобном разумевању и решавању отворених питања", наводи се у саопштењу које су медији углавном објавили у целости.

Једно од тих питања је, како се наводи, и питање несталих, које хрватска председница сматра не само политичким питањем већ пре свега хуманитарним.

"Сматрамо да су управо у ово божићно време још више у мислима свих, посебно њихових породица које их још траже", истичу из кабинета хрватске председнице.

Председник Вучић је рекао у интервјуу Пинку да је увек спреман за састанак с хрватском председницом Колиндом Грабар Китаровић.

Одговарајући на питање зашто је отказана његова посета Загребу планирана за децембар ове године, Вучић је рекао: "Састанка са (председницом Колиндом Грабар) Китаровић ће можда бити, можда неће – ја сам увек спреман."

Као могући разлог отказивања посете, председник Вучић је рекао да би то могло бити зато што је говорио истину о несталима, рекавши да је, по њему, истина да је више несталих Срба него Хрвата.

"Обмањивали су Хрвате о несталима, а ми смо израчунали да је више несталих Срба него Хрвата, па кад сам то тамо рекао на инаугурацији, сви су скочили на мене да сам четник и свашта још", навео је Вучић.

Број коментара 69

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи