ЛСВ: Потребне конкретне, а не козметичке измене Устава

Лига социјалдемократа Војводине нада се да ће власти Републике Србије озбиљно схватити процес реформе Устава и тако омогућити несметано одвијање преговора о приступању Европској унији у поглављима 23 и 24, навела је посланица ЛСВ Олена Папуга у саопштењу.

Премијерка Ана Брнабић најавила је да ће реформа Устава бити у фокусу раду Владе у 2018. години, подсећа Олена Папуга, уз напомену да ЛСВ већ 11 година инсистира на изменама Устава и то не зато што је то захтев Европске уније или Венецијанске комисије, него зато што је, како сматрају, Устав из 2006. године једна од основних препрека на путу стварања модерног друштва у нашој земљи.

"Желимо да премијерка Брнабић укаже на јасне правце реформе Устава. Нажалост, нека претходна искуства су нас научила да се овако важни документи доносе у уском кругу људи. Овога пута се то не сме дозволити. Правна држава мора бити циљ који ће омогућити истинску владавину права", наводи се у саопштењу.

Лига социјалдемократа Војводине подсећа и на потребу побољшања законског оквира заштите права мањинских група у друштву.

"Сем законског оквира потребно је омогућити и виши ниво практичног поштовања права мањина, јер је очит раскорак у прописаним правима и нивоу њиховог поштовања", истиче посланица ЛСВ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи