Брнабић и Мондолони: Србија утиче на јачање сарадње у региону 

Председница Владе Србије Ана Брнабић примила је у прву званичну посету амбасадора Француске Фредерика Мондолонија, који је нагласио да је Србија доста урадила у процесу приступања ЕУ и реформским процесима земље на том путу, као и јачању економске и политичке сарадње у региону Западног Балкана. 

Мондолони је истакао да ће Француска и убудуће подржавати Србију на европском путу, који је важан за просперитет и стабилност читавог региона, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Истакао је и да су француски инвеститори веома заинтересовани за улагање на српском тржишту, нарочито за улагање у области заштите животне средине, и подсетио на интересовање француских компанија за београдски аеродром и сарадњу на пројекту изградње метроа.

На састанку је оцењено да је интерес обе државе наставак јачања односа кроз редован политички дијалог и рад на заједничким економским пројектима.

Премијерка Брнабић саопштила је да је пројекат Националне академије за едукацију јавних службеника, која ће почети са радом до краја 2018. године, с циљем да Србија добије професионалнију и ефикаснију државну управу, рађен по узору на европске институције ове врсте, међу којима је Француска била веома важан модел.

Подсећајући да ће 2018. година бити у знаку прославе стогодишњице краја Првог светског рата, саговорници су истакли да ће то бити прилика да се подсетимо историјског савезништва наших народа, али и прилика да се подстакне јачање међусобних односа две земље у свим областима. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи