Српска листа и опозиција бојкотовали Тачија

Посланици и министри Српске листе и посланици опозиционих странака бојкотовали су годишње обраћање косовског председника Хашима Тачија у косовској скупштини.

У обраћању посланицима Хашим Тачи је рекао да су главни проритети централних власти у Приштини за наредну годину формирање косовске војске, демаркација границе са Црном Гором, оснивање Заједнице српских општина и борба против корупције.

Навео је да ће "косовска војска побољшати сигурност грађана", те да да је важно да су њени чланови и припадници невећинских заједница.

Тачи је пренео да су централне косовске власти на удару критика међуународног фактора, због неформирања Заједнице српских општина.

Посланици покрета "Самоопредељења", који су бојкотовали обраћање, истичу да Тачи није председник јединства, јер је бранио и брани једино интересе Демократске партије, странке на чијем је челу био пре но што је преузео функцију председника.

Из Демократског савеза Косова су поручили да Тачи током ове године није заступао интересе људи на Косову, попут визне либерализације.

Уместо тога, истакли су представници ДСК, Тачи је предлагао држављанство Албаније за житеље Косова и позивао их на протест због одбијања ЕУ да одобри визну либерализацију.

Српска листа је и пре данашњег обраћања саопштила да је замрзла односе и комуникацију са косовским председником.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи