Ђорђевић и Фабрици о преговарачким поглављима

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са шефом делегације ЕУ у Србији Семом Фабрицијем о преговарачким поглављима 2 и 19, сарадњи у управљању мигрантском кризом и реформама у области запошљавања и социјалне политике са посебним освртом на социјалну инклузију и родну равноправост.

Зоран Ђорђевић је истакао да је процес прикључења Европској унији стратешки правац Републике Србије и један од најважнијих стубова спољне политике, саопштило је Министарство рада, запошљавања, борачких и социјалних питања. 

"Приоритет Републике Србије је пуноправно чланство у Европској унији и истрајаће на свом путу и урадити све што је потребно, али по мери својих грађана. На овај начин подићи ћемо стандарде на ниво који је и изнад онога што ЕУ очекује од нас", рекао је Ђорђевић и захвалио шефу делегације ЕУ на досадашњој подршци Србији на њеном европском путу.

Фабрици је рекао да је отворен за сваку врсту подршке која је Србији потребна на њеном европском путу и да ће се лично ангажовати на унапређењу сарадње, као и да су све идеје и сугестије које долазе за српске стране увек добродошле.

Посебан акценат у току разговора био је и на пројектима који се финансирају из фондова Европске уније и учешћу Србије у новим програмима ЕУ у циљу креирања и спровођења јавних политика у областима рада и запошљавања, социјалне инклузије и антидискриминационе политике и родне равноправности, наводи се у саопштењу.

Поглавље 2 у приступним преговорима са ЕУ односи се на слободно кретање радника, а 19 на социјалну политику и запошљавање. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи