Одређени изасланици за оснивање РЕКОМ-а

Лидери Западног Балкана именовали су личне изасланике за писање Споразума о оснивању РЕКОМ-а.

Председници Србије, Црне Горе, Македоније, Косова и бошњачки члан Председништва БиХ именовали су личне изасланике, који ће заједно са Коалицијом за РЕКОМ припремити нацрт Споразума о оснивању РЕКОМ-а, саопштио је РЕКОМ.

Изасланица председника Србије Александра Вучића је Тања Јовић, саветница председника Србије за спољне послове, а изасланица председника Црне Горе Филипа Вујановића је проф. др Соња Томовић Шундић, саветница председника Црне Горе за људска и мањинска права.

Изасланик председника Македоније Ђорђа Иванова је Илија Исајловски, каријерни дипломата и члан кабинета председника Македоније, изасланик косовског председника Хашима Тачија је Ардиан Арифај, политички саветник председника Косова, а изасланик члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића је Елвир Чамџић, експерт за међународне односе и шеф кабинета бошњачког члана Председништва БиХ.

Према договору Коалиције за РЕКОМ и лидера земаља Западног Балкана, Нацрт Споразума о оснивању РЕКОМ-а потписаће премијери на самиту Берлинског процеса у Лондону, у јулу 2018. године, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи