Ружић: Европска будућност извесна

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић изјавио је у Сарајеву да је за земље региона европска будућност извесна и да је тај чинилац уједно и везивно ткиво које доприноси јачању билатералних веза и сарадње, као и превазилажењу тешке прошлости за све нас.

Бранко Ружић је подсетио да је охрабрујући сигнал по питању европске будућности региона стигао из Брисела, али и нагласио да је сав посао реформи на владама земаља региона, саопштило је Министарство државне управе и локалне самоуправе.

"Посао мењања и прилагођавања наших система и пословног окружења како бисмо се као државе и друштва уклопили у европску заједницу и обезбедили бољи стандард живота људима је искључиво наша одговорност, пре свега према нашим грађанима" рекао је Ружић.

Нагласио је да је сарадња земаља у региону на европском путу кључна реч.

"Размена искуства, знања и сви видови сарадње могу само допринети да изградимо ефикасне системе за грађане и привреду, јер верујем да се мање-више сви сусрећемо са сличним препрекама. Подршка коју у реформама можемо пружити једни другима може само допринети да непоходне промене спроведемо брже и квалитетније", навео је Ружић.

Ружић је синоћ присуствовао Свечаној академији Европског покрета у Босни и Херцеговини на којој су додељене награде истакнутим појединцима и колективима за допринос јачању пута БиХ ка Европској унији.

Ова организација у БиХ додељује те награде од 2006. године, а министар Ружић је награђен признањем за изузетан допринос у области ЕУ интеграција и унапређења регионалне сарадње и локалне самоуправе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи