Харадинај: Дијалог да се заврши узајамним признавањем

Косовски премијер Рамуш Харадинај и даље сматра да би САД требало да буду укључене у бриселски дијалог и да би нова фаза тог процеса требало да се заврши међусобним признавањем.

"Влада мора да припреми платформу која би затим била ратификована у парламенту, а након тога би председник (Хашим) Тачи требало да добије мандат да води процес дијалога", рекао је Харадинај за РТК2.

Истиче да би исход бриселског дијалога требало да буде међусобно признавање и са ограниченим роком трајања.

"Требало би да траје недељама и месецима, али не и у недоглед. Претходне теме су исцрпљене, а сада имамо кључну тему – то је међусобно признавање", рекао је Харадинај.

Додао је да би САД требало да буду укључене у дијалог.

"Сматрам да би САД требало да учествују у последњој фази дијалога. САД су учествовале у процесу до средине 2013", закључио је Харадинај.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи