Јанковић после састанка: Ђилас на челу листе за Београд

Председник Покрета слободних грађана Саша Јанковић саопштио је, после састанка са Драганом Ђиласом, да су органи тог покрета донели одлуку да се за београдске изборе формира заједничка листа што већег броја партнера, на чијем челу ће бити Ђилас.

Како је саопштено из ПСГ, политички органи и оснивачи Покрета одржали су данас заједнички састанак са Ђиласом у циљу утврђивање платформе за заједнички наступ на предстојећим изборима у Београду.

Јанковић је оценио да је Ђилас најбољи кандидат у овом тренутку и верује да ће победити на предстојећим изборима, пише у саопштењу, преноси Танјуг.

Наводи се и да се у току трочасовног конструктивног дијалога дискутовало о стратегијама наступа на предстојећим градским изборима, као и о заједничком раду на формулисању и презентовању програма за Београд.

Некадашњи градоначелник Београда Драган Ђилас је, пре почетка састанка, у седишту Покрета слободних грађана рекао да је дошао да са људима који су тај Покрет основали разговара о идејама, а да онда, после разговора и са осталим заинтересованим да им се придруже, направе заједнички програм са којим ће изаћи пред Београђане.

"Саша и ја смо причали више пута, сматрали смо да је најнормалније да дођем пред људе који су ми дали подршку да кажем своје идеје, али и да саслушам њихове и да онда и са осталима који буду заинтересовани да се придруже овој нашој причи, направимо заједнички програм и изађемо пред Београђане", рекао је Ђилас новинарима, а пренео је Фонет.

Изјавио је да је почаствован подршком људи из ПСГ-а за које се, како каже, зна шта су све "урадили за протеклих годину и више дана и колико су страдали, а остали непоколебљиви у идеји да нешто треба да се мења".

"Има сигурно људи који ме потпуно подржавају, има оних који сматрају да сам неке ствари грешио кад сам био градоначелник, као што сматрам и ја, можда има и оних који мисле да нисам био добар у том послу, али сви су проценили да је важније од свега, неких личних односа и слагања или неслагања, заједничка идеја да направимо Београд и Србију бољим", рекао је Ђилас.

На питање шта му је главни мотив за повратак у политику и улазак у трку на београдским изборима, одговорио је: "Погледајте кроз прозор, видећете много мотива".

Јанковић је указао добродошлицу Ђиласу и најавио да ће разменити идеје о приоритетима, а да ће након тога почети и "конкретну практичну припрему за наредни период".

"Донели смо стратешку одлуку да ПСГ подржи кандидата за којег смо уверени да је најбољи за оно што Београду треба, а заједно са њим и другим партнерима ћемо утврдити све остале детаље", закључио је Јанковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи