Помоћ и подршка Србије Албанији после поплава

Влада Србије усвојила је на данашњој седници одлуку да се Албанији упути новчана помоћ од 100.000 евра за санирање последица поплава које су недавно задесиле ову земљу.

Због тешке хуманитарне ситуације, Влада Србије ће, у складу са својим могућностима, поред финансијских средстава, упутити и помоћ у роби, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Такође, председница Владе Србије Ана Брнабић упутила је писмо премијеру Албаније Едију Рами у коме у име владе изражава подршку у суочавању са недавним поплавама.

"У непријатним и непредвидљивим ситуацијама као што су ове, потребна је узајамна подршка и јача сарадња у региону. У духу добросуседских односа између наших земаља, Влада Србије ће пружити следећу подршку Републици Албанији: 100.000 евра у новчаној помоћи, 500 ћебади, 500 прекривача, 250 врећа за спавање, 250 душека за спавање", навела је Брнабићева у писму.

Она је изразила наду да ће наш допринос ублажити последице поплава у најугроженијим подручјима.

"Земље у региону претрпеле су тешке губитке због природних непогода последњих година и наша је одговорност да кроз заједнички рад и улагање напора изградимо капацитете за проналажење одговора на катастрофе и управљање кризама. Радујем се јачању наше сарадње и превазилажењу изазова са којима се наше земље суочавају", наводи се у писму премијерке Брнабић.

Помоћ Куби, укидање виза Гвинеји Бисао

Такође, Влада је одлучила да упути једнократну финансијску помоћ Куби у износу од 50.000 евра за отклањање последица катастрофалног урагана "Ирма" који је изазвао велику материјалну штету и однео много људских живота.

Влада Србије донела је и одлуку о укидању виза за држављане Гвинеје Бисао како би се туристима из ове државе омогућио лакши улазак у земљу и створио повољнији пословни амбијент за потенцијалне инвеститоре, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Овом одлуком створен је још један предуслов за унапређење билатералних односа са овом земљом, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи