Никодијевић: Почетак сарадње са Санкт Петербургом

Председник Скупштине Београда Никола Никодијевић састао се у влади града Санкт Петербурга са првим замеником председника Комитета за међународну сарадњу Сергејом Л. Марковим, са којим је разговарао о успостављању и унапређењу сарадње два града.

Саговорници су се договорили и о почетку успостављања интезивнијих односа ова два града.

Никола Никодијевић је истакао да Влада Србије и Руска Федерација имају веома добре односе.

"Влада Србије негује традиционалне пријатељске односе са Русијом, а Београд жели да унапреди те односе успостављањем успешне сарадње и са Санкт Петербургом. Као што је познато, Русија и Србија су пријатељи и савезници и у том правцу желимо и даље да се крећемо, да учврстимо наше односе и да наставимо са позитивном традицијом коју гаје наша два народа", рекао је Никодијевић.

Сваке две године, Београд традиционално обнавља програм сарадње са владом града Москве, навео је Никодијевић и додао да је жеља да и Град Београд оствари такав однос са Санкт Петербургом.

Председник Скупштине Београда борави у Санкт Петербургу на позив губернатора Георгија Полтавченка, са којим ће се такође састати на свечаној вечери коју губернатор приређује у част делегација које су присутне на конгресу "Санкт Петербург и словенски свет".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи