Обележен национални празник УАЕ у амбасади у Београду

Амбасада Уједињених Арапских Емирата у Београду вечерас је приредила пријем поводом националног празника, 46 година од уједињења седам емирата.

Амбасадор УАЕ у Србији Џума Рашид Ел Дахери рекао је да су односи две земље братски и засновани на принципима сарадње и узајамног поштовања.

"Билатерални односи достигли су ниво стратешког партнерства последњих неколико година", нагласио је Ел Дахери.

Амбасадор УАЕ рекао је да на крају свог мандата са тугом у срцу напушта "своју браћу и сестре" и захвалио Министарству спољних послова и другим државним органима на подршци.

Свечаности су присуствовали министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар одбране Александар Вулин, министар за рад Зоран Ђорђевић, директор БИА Братислав Гашић, представници дипломатског кора, политичког и јавног живота.

Дан државности УАЕ слави се 2. децембра у знак сећања на тај датум 1971. године, када се седам емирата повезало под једном унијом, названом Уједињени Арапски Емирати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи