"Кина са Србијом реализује највише пројеката"

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић разговарала је са замеником директора националне комисије за развој и реформу Кине Ванг Сјатаом, који је оценио да кинеско-српски односи представљају одличан пример сарадње у оквиру "16 плус 1" иницијативе.

"Кинеско-српски односи представљају одличан пример сарадње у оквиру 16 плус 1 иницијативе, чему у прилог говори и чињеница да Кина управо са Србијом реализује највише пројеката", рекао је Ванг.

Михајловићeва и Ванг разговарали су о управо завршеном Самиту шефова влада Кине и 16 земаља централне и источне Европе у Будимпешти, сусрету са премијером Кине, али и добрим односима два народа, наводи се у саопштењу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. 

"Разговарали смо о кинеским пројектима који се реализују у Србији. Кина је свакако један од наших најважнијих партнера и вредност свих инфраструктурних пројеката које радимо са Кином износи шест милијарди евра", истакла је Михајловићева.

Како се додаје у саопштењу министарства, на чијем је челу Михајловићева, на састанку, који је одржан пре почетка обележавања радова на изградњи и модернизацији пруге Београд Центар-Стара Пазова, као првој деоници у оквиру изградње пруге Београд-Будимпешта, истакнуто је да је кинеска страна изузетно задовољна сарадњом са тим министарством.

Састанку је присуствовао и амбасадор Кине у Београду Ли Манчанг.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи