Тачи захвалан САД на подршци Приштини

Косовски председник Хашим Тачи разговарао је са заменицом помоћника министра одбране САД Лауром Купер и том приликом се захвалио САД за подршку Косову, "нарочито на сарадњи са Косовским безбедносним снагама".

Тачи и Куперова су разговарали о сарадњи Приштине и Вашингтона у безбедносном сектору, наводи се на сајту косовског председника.

Косовски председник тврди да су КБС повећале своје капацитете и да су сада "професионална и инклузивна снага".

"Ми радимо, у координацији са међународним партнерима, да испунимо све критеријуме за трансформацију безбедносних снага у оружане снаге", рекао је Тачи.

Тачи каже да је жеља Приштине да се трансформација изврши уз политички консензус и кроз уставне промене, али наводи да "овај процес не може бескрајно да траје".

Тачи је оценио да је безбедносна ситуација на Косову "веома добра" наводећи да Приштина остаје посвећена миру и стабилности у региону.

"Ми негујемо 'унутрашњи и регионални дијалог, нарочито са Србијом'", рекао је Тачи.

Куперова је навела да ће САД наставити да подржавају Косово у свим областима, додаје се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи