Без пасоша између Косова и Албаније од 2018?

Албански министар за дијаспору Пандели Мајко позвао је косовске власти на "отварање граница" 1. јануара 2018. називајући то "европском акцијом".

Приштински лист Коха диторе пренео је да је "Мајко, бивши премијер Албаније у време НАТО бомбардовања Србије, на Економском форуму албанске дијаспоре у Приштини говорио у име актуелног председника владе Албаније Едија Раме".

Мајко је у суботу на форуму изјавио да "1999. године, када је Албанија отворила границе косовским Албанцима, нико из света није питао за пасоше и да ни сада нема потребе за документима".

"Ми, Албанци, са друге стране радујемо се отварању границе до јануара 2018. Изведимо ову европску акцију", поручио је Мајко.

Коха наводи да је његов говор поздрављен овацијама окупљених у сали и додаје да су се на скупу обратили и косовски премијер и председник Рамуш Харадинај и Хашим Тачи.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи