Илир Мета у Медвеђи

Председник Албаније Илир Мета борави у приватној посети Медвеђи. На прелазу Мутивода дочекали су га председник Координационог тела за југ Србије Зоран Станковић и председник Општине Медвеђа Небојша Арсић. Са одборницима српске и албанске националности, председник Албаније је разговарао у Сијаринској бањи.

Посета председника Албаније Илира Мете општини Медвеђа договорена је са нашом амбасадом у Тирани. Она има за циљ да покаже да Срби и Албанци могу да живе без икаквих проблема на овим просторима, каже председник Координационог тела за југ Србије Зоран Станковић.

"Наш став је кристално јасан, када човек дође у нашу земљу има одређене могућности да помогне другим људима који такође живе у нашој земљи, да заједничким активностима решимо та питања", рекао је председник Координационог тела за југ Србије.

"Карактеристично у њиховим настојањима је да они у једној незваничној посети покажу да су дошли без обележја, без условљавања", навео је Станковић који је уједно и домаћин председнику Албаније.

Није битно како ћемо вредновати овај боравак, важно је да смо за сарадњу, поручио је председник Албаније.

"Сама чињеница да смо овде значи да смо позитивни, и зато смо овде – да дамо јасну поруку да смо за сарадњу и заједнички рад", рекао је Мета.

Додаје да је задовољан дочеком у Медвеђи где је окупљене поздравио на српском језику.

"Јако сам задовољан што данас могу да дам поруку о заједничком раду и сарадњи зато што се налазимо у једној новој епохи у сарадњи између две државе Србије и Албаније, као и народа", рекао је Мета.

У општини, у којој по последњем попису надгледаном од ОЕБС-а живи 7.000 Срба и 520 Албанаца, подела по националности нема.

Председник општине Небојша Арсић истиче да је Медвеђа одличан пример добрих међунационалних односа.

"Потврдићемо оно што ја стално и са поносом истичем, да је Медвеђа одличан пример мултиетничких односа не само између Срба и Албанаца, већ и између Срба и осталих националних мањина", рекао је Арсић.

Истиче да се тамо "људи не деле по националности већ по људскости" и да је добродошао свако ко има добре намере.

Гост из Албаније прошетао се до гејзира, симбола Сијаринске бање. О туристичким потенцијалима, културној сарадњи, образовању разговорао је са одборницима.

Посету општини Медвеђа председник Албаније завршава у понедељак ујутру, обиласком основне школе у селу Тупалу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи