Маја Бобић у руководству Међународног европског покрета

Генерална секретарка Европског покрета у Србији (ЕПуС) Маја Бобић изабрана је на скупштини Међународног европског покрета (МЕП) у Бриселу у најуже руководство те европске организације.

На дводневној изборној скупштини, одржаној 24. и 25. новембра, Бобићевој је поверен други мандат на месту чланице Извршног одбора МЕП-а. Претходно је на ту функцију бирана 2014. године.

Избор представља огромно признање за досадашњи рад Покрета, али и велику обавезу да остане доследан промоцији европске вредности и дефинитивном путу Србије ка европској породици народа, наводи се у саопштењу ЕПуС-а.

Маја Бобић биће део једног од најмлађих руководстава у историји те паневропске организације, основане 1948. године.

МЕП окупља 36 међународних организација из 30 европских земаља, и у њеном оквиру делују како организације цивилног друштва, тако и представници пословних заједница, синдиката, универзитета и локалних власти.

Ове године је на чело МЕП-а, као његова председница, први пут изабрана једна жена, посланица Европског парламента из Бугарске, Ева Мејдел. 

Европски покрет у Србији пуноправни је члан мреже Међународног европског покрета од 1993. године и уз још 74 европске организације труди се да допринесе промоцији европских вредности заснованих на поштовању основних људских права, принципа мира, слободе и солидарности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи