Забрана запошљавања и идуће године као контролни механизам

Председница Владе Србије Ана Брнабић каже да ће остати на снази забрана запошљавања у јавном сектору и наредне године, али само као контролни механизам.

"Мислим да ће остати забрана запошљавања у јавном сектору на снази и наредне године, али само као контролни механизам, да не би дошло до повећања запослених у јавној управи", рекла је Брнабићeva новинарима у Костолцу.

Она је појаснила да и данас има запошљавања у јавној управи када неко оде у пензију или постоји потреба за више запослених у неким секторима.

"Апсолутно је дозвољено запошљавање, само се то запошљавање контролише од посебне комисије Владе Србије", појаснила је она.

"У Влади нема сукоба већ различитих мишљења"

Премијерка Ана Брнабић навела је да у влади нема сукоба, већ различитих мишљења, што је, каже, у реду, мада би она волела да то не доспева у медије.

Брнабићева је то рекла одговарајући на питања новинара поводом изјаве министарке за европске интеграције Јадранке Јоксимовић, како су пренели поједини медији, да наступ премијерке у Бриселу није био добар.

Бранбић је рекла да је у реду да она и министарка Јоскимовић имају донекле различита мишљења.

"Мислим да је потпуно природно да министарка за европске интеграције прво у фокусу има Србију, и то је добро. Мени је важно да у фокусу имам и ширу слику региона, а без стабилног и повезаног региона нема наших успешних евроинтеграција", рекла је Брнабићева.

Она је рекла да је важно колико погљавља отварамо, те да се нада да ће у децембру бити отворено три или четири поглавља, али да је важно и да наш фокус остаје на потпуној имплементацији реформи, због грађана и инвеститора.

Упитана могу ли такве изјаве појединих министара да штете влади, Брнабићева је рекла да би "најискреније, више волела да нема таквих изјава у медијима".

"Али, има их, то је чињеница. Људи различито схватају да ли нешто треба или не одмах да иде у медије. Не постоје сукоби у влади, постоје различита виђења и они су у складу са тим ко какав посао ради", закључила је Брнабић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи