Мировић са новим амбасадором Хрватске

Председник Владе АП Војводине Игор Мировић примио је новоименованог амбасадора Хрватске у Србији Гордана Бакоту, а саговорници су закључили да постоје бројне могућности за искорак у сарадњи Војводине са Хрватском и њеним жупанијама.

Како је саопштено, у разговору је наглашено да треба на оперативнији начин унапредити привредну сарадњу, повезати српске и хрватске привредне коморе и компаније и размењивати туристичке садржаје.

Председник Покрајинске владе нагласио је да Војводина има веома добру регионалну сарадња са хрватским жупанијама, посебно у реализацији заједничких пројеката у оквиру прекограничних програма Европске уније.

Амбасадор Гордан Бакота захвалио је Мировићу на подршци и помоћи у обнови родне куће бана Јосипа Јелачића у Петроварадину, а саговорници су се усагласили да су српска мањина у Хрватској и хрватска мањина у Србији мост сарадње између две земље. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи