Предат захтев Скупштини за присуство ОЕБС-а на изборима 

Покрет слободних грађана предао је председници Народне скупштине Маји Гојовић зајединички захтев 10 опозиционих странака којим траже да се позове пуна посматачка мисија ОЕБС-а на предстојеће београдске и евентуалне парламентарне изборе.  

Како је саопштено из тог покрета, захтев је предао Јанко Баљак, члан Председништва ПСГ.

"Иницијатива Народној скупштини да позове мисију ОЕБС-а да у пуном капацитету посматра изборни процес на предстојећим изборима наставак је заједничке опозиционе борбе за фер и поштене изборе. Ако власт одбије ову иницијативу опозиционих покрета и странака имаћемо јасан доказ да има нечасне намере", навео је Баљак.

Ако пак, како се надају, ОЕБС буде позван, биће то врло важан механизам контроле изборног процеса у предстојећим месецима, рекао је Баљак и изразио задовољство што је ова иницијатива окупила до сада, како је рекао, највећи број опозиционих покрета и странака.

"Надам се наставку заједничке борбе свих оних који желе поштену и фер изборну утакмицу", казао је Баљак.

Иначе, како се наводи у саопштењу, званични захтев за пуно присуство посматрачке мисије ОЕБС-а на предстојећим изборима, потписали су, абецедним редом, Бели - Само јако, Демократска странка, Иницијатива Не да(ви)мо Београд, Левица Србије, Народна странка, Нова странка, Покрет Доста је било, Покрет за преокрет, Покрет слободних грађана и Социјалдемократска странка.

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић је поводом предаје захтева за позиву ОЕБС-у раније данас рекао да је та странка анагажована на два фронта.

"Први је да грађанима понудимо јасан програм како да се извучемо из економског и цивилизацијског бездана у коме смо се нашли. Други је да обезбедимо минимум фер и поштених изборних услова, како се народна воље не би кривотворила. Једно без другог не иде", рекао је Јовановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи