Ружић: И за медије важе закони тржишта

Министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић изјавио је да су у Србији измењени закони и да медији морају да функционишу по тржишним принципима, али да не изостаје ни помоћ државе.

"Држава је преко трансфера локалним самоуправама у овој години определила за медијске активности око милијарду и 800 милиона динара, од чега је реализовано до сада 850 милиона динара", рекао је Ружић и нагласио да ће држава и убудуће водити рачуна о медијима у локалним срединама.

Министар је указао да, мимо помоћи државе, и медији морају да се изборе за своју позицију на тржишту.

"Не живимо у социјализму и онај ко се избори на тржишту тај ће и радити", рекао је Ружић.

У том контексту он је указао да и захтев неформалне групе "За слободу медија" за затварање новинске агенције Танјуг треба гледати у тржишном контексту.

"То је као да затворите Кока-колу да би сте помогли Пепсију", објаснио је Ружић.

Додао је и да би се Моша Пијаде "окретао у гробу" када би Танјуг био угашен.

Он је такође навео да су чланови неформалне медијске групе за слободу медија на састанку са министром Вукосављевићем и премијерком Аном Брнабић, којем је и он присуствовао, изнели и захтев за тоталним повлачењем државе из Новости и Политике, што би, оцењује Ружић, могао бити и њихов крај. 

Министар је истакао и да је битно да се слика о наводном медијском мраку у Србији замени реалношћу.

Говорећи о наступу представника неформалне групе, која је пре неколико дана у Тирани носила црне мајце као симбол медијског мрака у Србији, Ружић је казао: "Ја никада нећу критиковати било ког новинара, ма из ког удружења или медија долази, али покушај да се држава Србија на тај начин представи у иностранству није питка. Чак није ни хигијенскаи".

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи