Ружић: Махинације са бирачким списковима у ери дигитализације нису могуће

Министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић каже за РТС је бирачки систем како за Београд, тако и за Србију, најажурнији до сада и да сваки грађанин Србије може да провери свој статус у бирачком списку.

Бранко Ружић рекао је гостујући у Дневнику РТС-а да актуелна влада нема шта та да крије и да је бирачки систем најажурнији до сада.

"У складу са законом, Министарство доставља податке који се траже, а опозиција политизује ту тему по ко зна који пут. Сви основи који постоје за брисање неког из бирачког списка су критеријуми по којима се то и решава", каже Ружић.

Напомиње да махинације нису могуће.

"Сада је најажурнији јединствен бирачки списак како за Београд, тако и за целу Србију. Када погледамо бројке по општинама, видимо да је тежња људи да се населе у Београду", напомиње министар.

Наложено је, каже, да се сва четири основа за брисање неког из бирачког списка спроведу.

"Опозиција има комплекс, страх и неспособност да се организује али и свест да ће проћи лоше на изборима и зато прави проблеме. Махинације у ери дигитализације нису могуће", сматра Ружић.

Истиче да сваки грађанин Србије може да провери свој статус у бирачком списку на сајту Министарства за државну управу и локалну самоуправу.

"Не бих се сложио са опозицијом да су имали непријатна искуства са бирачким списковима. То је последњи пут било 1996, 1997. године, не сећам се после тога. Немају право да дезинформишу јавност. Бирачки списак никада у историји Србије није био ажурнији", каже министар Ружић.

Очекује да избори у Београду буду у првом кварталу следеће године.

"Очекујем и да стратешко партнерство између СНС-а и СПС-а поново покаже резултат и афирмише све што је урађено у претходне три и по године. Свима је добро познато да је кадровски потенцијал СПС-а јак и имамо плејаду асова које можемо да кандидујемо на одговорне функције. Размишљамо о Александру Антићу и Милутину Мркоњићу, али суштинска ствар је да се определимо за модел који ће довести до тога да Београђани и Београђанке добију стабилну власт, а који модел ће бити нисмо још одлучили. То ћемо договорити са коалиционим партнером", објашњава Ружић.

Коментаришући спекулације о променама на челу СПС-а, Ружић каже да у томе нема истине и да су те спекулације смешне.  

"СПС проживљава промене и дешаваће се промене, мало ћемо остарити, бићемо старији, али бићемо још бољи и искуснији, да радимо у интересу грађана. Све те спекулације које се појављују у јавности су за мене смешне, а сигуран сам и за све искрене социјалисте који знају да то није истина", напомиње Ружић. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи