Михајловић: Није Вучић бежао од Косова, већ Тадић и Јеремић

Није председник Србије и СНС Александар Вучић бежао од Косова и Метохије већ Борис Тадић и Вук Јеремић, изјавила је чланица Председништва СНС Зорана Михајловић.

"Драган Шутановац својим реакцијама показује да има велики проблем да себи и другима објасни како као председник Демократске странке која је подржала Бриселски споразум између Београда и Приштине сада не жели учествује у разговорима о решењу питања Косова", навела је Зорана Михајловић у саопштењу.

Додаје да Штутановац зато једини излаз из ове логичке једначине, без реално иједне непознате, види у бежању од питања Косова, као што су радили и његови претходници.

"Подсетила бих председника ДС да нису Вучић и било ко из СНС, кријући се иза завесе у Букурешту, гледао шта се дешава у Београду када је Косово самопрогласило независност, већ Борис Тадић. Нису Вучић и СНС поставили питање Међународном суду правде о томе да ли је самопроглашење независности Косова кршење међународног права и добили одговор који је Србију још више удаљио од наше јужне покрајине, већ Вук Јеремић".

Нису Вучић и СНС лагали највише европске државнике о питању КиМ што је довело до тога да Србија додатно изгуби међународни кредибилитет, већ влада коју је водила ДС, додала је Михајловић.

"Унутрашњи дијалог о Косову није тема око које треба да свађамо, већ тема око које треба да пробамо да се договоримо. Проблем Косова није направио нико из садашње генерације политичара, али ми имамо прилику да га решимо. Зато је иницијатива председника Вучића да отвори унутрашњи дијалог о Косову од највећег значаја за будућност Србије. Ако то не виде Шутановац, Јеремић, Тадић, онда им и не преостаје ништа друго него да поново побегну од Косова", закључила је Михајловић.

Михајловић: За Тадића можда заборав, за мене бекство

Лидер СДС и бивши председник Србије Борис Тадић рекао је данас да није бивша власт "лагала грађане о Косову, нити бежала од одговорности за решавање тог проблема" те да је потпредседница владе Зорана Михајловић постала "и стручњак за косовску полтику" и износи неистине.

Тадић је у писаној изјави медијима навео да се у ноћи када су "њене данашње вође" организовале масовне "насилничке протесте" у Београду није борио за положај Косова угрожавајући безбедност грађана већ је отишао на хитан разговор са председником Румуније који је координисао активности држава које су одбиле да признају независност Косова.

Зорана Михајловић је на то рекла да то што није био у Србији за време протеста због једностраног проглашења незавиности Косова за њу представља - бекство.

"Како се зове кад се те вечери 21. фебруара око 20 часова бивши председник Тадић огласи из Румуније апелом да се 'нереди у граду зауставе', мада су и сви организатори митинга осудили насиље у Београду и паљење немачке и америчке амбасаде. А онда се врати у Србију када су немири већ били завршени", каже она.

Како додаје, можда ће неки, па и бивши председник Србије, ово назвати заборавом.

"По мени то је било бежање и верујем да нисам усамљена у том мишљењу", закључила је Михајловићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи