Пацоли именовао Комисију за промоцију мира између Београда и Приштине

Косовски министар спољних послова Беџет Пацоли именовао је Комисију за промоцију мира између Београда и Приштине, на челу са Кљаром Буду, новинарком и писцем из Албаније, пише приштинска "Газета експрес".

Према Газети експрес, која је имала увид у документ,  комисија ће израдити платформу за функционисање и годишње активности које ће ово тело организовати.

Комисија ће се, како се наводи, финансирати од институција и донација.

"Савет за промоцију мира може да тражи донације којим би се подржале његове активности", наводи се у документу чији факсимил је објавио портал приштинског дневника.

Разговорима Београда и Приштине дуго посредује Брисел уз снажан притисак из Вашингтона. Стране су неколико пута потписивале споразуме, али су се често заустављале због недостатка политичке воље, наводи лист.

Док су Приштина и Београд у протеклим годинама преговарали на високом нивоу, који је захтевао велика дипломатска улагања из најмоћнијих светских центара, Пацолијева иницијатива изгледа збуњујуће и подсећа више на активности из деведесетих година када је косовски проблем Србија требало да реши преко комисија и невладиних организација, преноси портал Кос сев.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи