Писмо Си Ђинпинга Вучићу: Србија и Кина стратешки партнери

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је писмо председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга, у којем му захваљује на честиткама поводом одржавања 19. националног конгреса Комунистичке партије Кине и реизбора за генералног секретара Централног комитета Комунистичке партије Кине.

"Кинеско-српски односи су у одличном тренду развоја и тиме комуникација између две владајуће партије има важну и водећу улогу у продубљивању разумевања, поверења и у подстицању билатералне сарадње у свим областима", истиче се у писму председника НР Кине.

Како је саопштила прес-служба председника Вучића, у писму још, између осталог, пише да пријатељство између Кине и Србије има дугу традицију, те да су две државе важни и поуздани стратешки партнери.

"Последњих година, интензивирају се посете на високом нивоу, непрекидно се ојачава међусобно политичко поверење и активно се спроводе културне размене и сарадња. Србија посебно активно учествује и има водећу улогу у изградњи пројекта 'Појас и пут' као и у 'Сарадњи 16+1', постигла је богате резултате у узајамно корисној сарадњи, а практична сарадња између две стране доноси конкретну добробит нашим народима", навео је Си Ђинпинг.

Кинески председник је у писму председнику Србије Александру Вучићу такође истакао да придаје велику пажњу развоју Свеобухватног стратешког партнерства између Кине и Србије.

"Ја придајем велику пажњу развоју Свеобухватног стратешког партнерства између Кине и Србије и желим да са Вама улажем заједничке напоре тако да две владајуће партије имају што већу политичку и друштвену водећу улогу, јачају размену искуства у управљању државе, како би допринеле развоју односа наших двеју земаља и изградњи заједничке будућности човечанства", навео је Си Ђинпинг.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи