Јоксимовићева са украјинском делегацијом о евроинтеграцијама

Министарка европских интеграција Јадранка Јоксимовић разговарала је са делегацијом Украјине, коју чине представници те државе из различитих институција задужени за послове придруживања Европској унији, о досадашњим и будућим активностима Србије у процесу приступања ЕУ и видовима сарадње две државе на европском путу.

Јадранка Јоксимовић је захвалила Украјини на принципијелној позицији непризнања тзв. независног Косова и поновила наш принципијелан став око признавања суверенитета и територијалног интегритета Украјине, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Министарка се осврнула и на скорашњу ситуацију у вези са иступањима украјинског амбасадора у Србији и нагласила да убудуће морамо показати међусобно више политичког такта једни према другима, чак и у оним питањима око којих имамо различите ставове.

Изразила је уверење да то неће значајније пореметити наше добре односе.

Јоксимовићева је подсетила да сарадња са Украјином у процесу европских интеграција траје дужи низ година и да постоји потенцијал за њено интензивирање.

Потврдила је спремност Србије да пренесе сопствена искуства из процеса приступања, укупним преговорима, специфичним поглављима, али и коришћењу претприступних фондова.

Чланови делегације Украјине, који су у студијској посети нашој држави, захвалили су министарки Јоксимовић на спремности да подели део искуства из политичког и техничког процеса преговора.

Истакли су да је свуда препознат напредак Србије, политичка посвећеност, али и способност српске администрације, те да су искуства наше земље важна и драгоцена за Украјину.

Надају се наставку сарадње која ће, како су рекли, бити корисна за њихову државу.

Студијска посета је организована у сарадњи са ГИЗ-ом, немачком организацијом за техничку сарадњу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи