Српска листа о понављању избора: Нико не може да победи вољу народа

Поништавање резултата избора у општини Партеш је политичка одлука Приштине, којом се на најгрубљи начин задире у изборну вољу грађана српске националности, саопштила је Српска листа.

"Изборни панел за жалбе и представке ставио се у службу оних који желе да у српским општинама, мимо воље народа, инсталирају послушнике чији би задатак био да раде против интереса српског народа", оценила је Српска листа.

Подсећа се да је, према подацима Централне изборне комисије, на недавно одржаним локалним изборима, кандидат Српске листе Драган Петковић освојио 59 одсто гласова.

Убедљива победа кандидата Српске листе, истиче се у саопштењу, не може се поништити постизборним псеудоправним марифетлуцима, јер нико не може да победи вољу народа.

Српска листа наглашава да ће победити на свим изборима, колико год пута они били понављани, јер српски народ је недвосмислено стао иза нас и научио да побеђује и ништа и нико му више то не може одузети.

"А политичке последице оваквог неискреног односа према Српској листи и српском народу осетиће сви они у Приштини који мисле да ћемо бити само декор у институцијама. Јасно и одлучно ћемо се изборити за положај и права која припадају српском народу на Косову и Метохији", наведено је у саопштењу.

Изборни панел за жалбе и представке (ИПЖП) поништио је резултате избора за градоначелника у општини Партеш и наложио Централној изборној комисији да понови гласање у тој општини на Косову и Метохији.

Одлука о понављању избора у Партешу донета је у поступку одлучивања о жалби кандидата за градоначелника у том месту испред ГИ Народна слога Ненада Цветковића.

Локални избори на Косову и Метохији одржани су 22. октобра, а према резултатима ЦИК-а, Драган Петковић из Српске листе добио је 1.571 глас, а Ненад Цветковић 1.059 гласова.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи