Министарство државне управе демантује Угљанина

Министарство државне управе и локалне самоуправе демантовало је да је на састанку ресорног министра Бранка Ружића са председником БНВ Сулејманом Угљанином пре неколико дана било речи о политичким питањима.

"Апсолутно демантујемо тврдње да је на састанку министра Бранка Ружића и Сулејмана Угљанина било речи о наведеним политичким питањима која се односе на аутономију Санџака или било чега другог што би могло да чак укаже на тенденцију нарушавања уставног поретка Републике Србије", саопштило је Министарство.

Како наводе, Министарство државне управе и локалне самоуправе се у оквиру својих надлежности може бавити искључиво унапређењем положаја и права припадника националних мањина кроз законска решења и активности предвиђеним у Акционом плану за поглавље 23 и то у области образовања, културе, медија и очувања традиције.

"Управо је ово и министар Ружић изнео Сулејману Угљанину на састанку", саопштило је Министарство.

Омеровић: Поруке Угљанина неприхватљиве, злоупотребио БНВ

Председник скупштинског Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Мехо Омеровић оценио је да су поруке које је послао Сулејман Угљанин неприхватљиве и да су класична злоупотреба Бошњачког националног већа.

"Ово је класична злоупотреба Бошњачког националног већа. Поруке које је послао Угљанин су неприхватљиве и немају никакве везе са стварном улогом Савета", саопштио је Омеровић.

Нагласио је да Угљанинове поруке неће имати никаквог ефекта, јер ће Бошњаци то препознати.

"Надлежност националних савета је јасно дефинисана законом. Свима је јасно да у областима којима се бави Савет мора да се ради на поштовању и унапређењу права Бошњака, нарочито када је у питању заступљеност у полицији, правосуђу, здравству и образовању", закључио је Омеровић.

Председник БНВ Сулејман Угљанин затражио од надлежних државних органа да распишу изборе за територијалну аутономију Санџака, као и "повлачење српске полиције, војске и тајних служби, као и српских правосудних органа" из те области.

О тим захтевима обавестио је, писаним и усменим путем, каже, председницу Владе и надлежног министра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи