Угљанин тражи изборе за "аутономни Санџак"

Председник БНВ-а Сулејман Угљанин затражио је од надлежних државних органа да распишу изборе за територијалну аутономију Санџака, позивајући се на "референдум, који је одржан 1991. године".

Угљанин је позвао власти Србије и Европску унију да приступе ревизији акционог плана за поглавље 23 и 24 и мањинског акционог плана, тако што би резултате референдума уградиле у та документа.

Председник Бошњачког националног већа заправо тражи да акционим планом за поглавље 23 и 24 буде утврђен "датум за расписивање избора за органе Санџака".

"Србија и ЕУ треба заједно да утврде датум за расписивање избора за органе Санџака" рекао је Угљанин на конференцији за новинаре.

У оквиру пет захтева, Угљанин тражи и да се утврди датум за успостављање "европских снага безбедности и европских правосудних органа у Санџаку", затим датум за "повлачење српске полиције, војске и тајних служби, као и српских правосудних органа", а све то, како је рекао, у складу са одлукама "мировне конференције о бившој Југославији у Хагу".

Угљанин тврди да су "Бошњаци страно тело у држави где се институције називају Српска војска, српска полиција", као и да се државни органи према њима понашају непријатељски и дискриминаторски.

Представнике српских безбедносних снага Угљанин је назвао "пионима оног дела српског народа, четницима, који желе да протерају све што им Русија нареди".

О овим захтевима, како је рекао, обавестио је писаним и усменим путем премијерку и надлежног министра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи