Вулин: Угљанин хоће неред и немир, смета му Србија

Министар одбране Александар Вулин је поводом изјаве председника Бошњачког националног већа, Сулејмана Угљанина рекао да би он желео да изазове неред и немир, а да ономе коме смета војска, смета му и Србија, као и мир и законитост.

"Војска Србије није окупациона сила да би се повлачила, она је део свакодневног живота сваког од нас и чувар наше земље, нашег начина живота. Коме смета војска смета му и Србија, а смета му и мир и законитост", навео је Александар Вулин у изјави достављеној Танјугу.

Према његовим речима, Угљанин би волео да изазове неред и немир али за то међу грађанима Србије нема баш ни мало жеље или простора.

"Верујем да ће правосудни органи Републике Србије умети да процене и учињено и намеравано. Војска ће баш као и полиција и правосуђе и службе безбедности наставити да чувају мир и законитост на простору Републике Србије и да гарантују безбедност и миран живот сваком грађанину Србије никада не питајући за веру или нацију. Србија припада свима који живе у њој и то својом мржњом неће променити нико и никада", поручио је Вулин.

Сулејман Угљанин је раније данас затражио од надлежних државних органа да распишу изборе за територијалну аутономију Санџака, позивајући се на "референдум, који је одржан 1991. године", а затражио је и да се утврди датум за повлачење српске полиције, војске и тајних служби, као и српских правосудних органа.

Угљанин тврди да су Бошњаци страно тело у држави где се институције називају Српска војска, српска полиција, као и да се државни органи према њима понашају непријатељски и дискриминаторски.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи