ПСГ: Увести ред у бирачки списак

Покрет слободних грађана затражио је од надлежних за бирачке спискове, да престану да дају контрадикторне податке и у бирачке спискове уведу ред, правну сигурност, потребан степен транспарентности и обезбеде њихову тачност јер од тога зависи остваривање права на глас грађана Србије.

Покрет слободних грађана у саопштењу наводи да министар унутрашњих послова покушава да се свађа са Покретом бавећи се бројем уписаних бирача у бирачке спискове, "што није у његовој надлежности".

Како кажу траже од законом прописаних надлежних органа податке о броју бирача уписаних у београдске градске општине и упоређује их са званичним извештајем Републичке изборне комисије о броју бирача који су били уписани у бирачки списак на дан председничких избора почетком ове године.

У саопштењу ПСГ напомиње општину Младеновац упоређујући бирачке спискове из марта, априла, октобра и да сматрају да има "необјашњивих" разлика у њима, као и да закон о јединственом бирачком списку не познаје термине "активних" и "пасивних" бирача.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи