Полемика ДС-а и Покрета социјалиста поводом Вулинове изјаве

Председник одбора за одбрану и безбедност Демократске странке Срето Малиновић сматра да министар одбране Алексанар Вулин "постаје опасан по интересе и безбедност Србије". Покрет социјалиста одбацује критике поводом Вулинове изјаве.

Реагујући на изјаву Александра Вулина о војној неутралности Србије и учествовању у борби против ИД, Срето Малиновић је у саопштењу оценио да је "време да се Вулин отпусти са "цивилног служења војног рока" на месту министра".

Малиновић тврди да је Вулин у својим иступима "изгубио компас".

Вулин је изјавом на Сајму књига "наше војне и политичке потенцијале ставио на располагање борби против ИД, иако то нико од нас није тражио, а што у том контексту делује као позив у крсташки рат који дугорочно може имати озбиљне последице по безбедност Србије и њених грађана", оценио је Малиновић, иначе генерал у пензији.

Он је позвао Вулина и да саопшти да ли је било захтева да Војска Србије иде да се бори против Исламске државе.

"Вулину не би био први пут да баца у ватру егзистенцијално изнурену, слабо попуњену и опремљену војску. Међутим, уколико је било таквих озбиљних захтева, постављамо питање министру зашто јавност о томе није раније обавештена, ко је такав захтев упутио Србији и ко је о томе одлучивао", навео је Малиновић, саопштила је ДС.

Вулин је у петак изјавио да је Србија војно неутрална, али да ће сваку војну, политичку и дипломатску ефективу коју може, ставити у сврху борбе против Исламске државе ономе ко исто мисли о том злу.

Покрет социјалиста одбацује критике 

Покрет социјалиста одбацио је критике које су поводом изјаве министра одбране Александра Вулина о војној неутралности и учешћу у борби против Исламске државе изнели функционери ДС Срето Малиновић и Народне странке Здравко Понош.

Како наводи ПС у саопштењу, "присталице НАТО пакта не праштају Вулину што није наставио политику послушништва, слабљења Војске и гурања ка чланству у НАТО".

"Сада су против борбе са тероризмом, иако у њој учествује читав свет. Исламска држава је коначно пронашла заштитнике", наводи се у саопштењу које је потписао шеф посланичке групе ПС Ђорђе Комленски.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи