Тачи: ЕУ прихвата идеје Београда само да се не спомиње Русија

Koсовски председник Хашим Тачи рекао је да званичници Европске уније "не треба за злоупотребљавају проевропску оријентацију грађана Косова".

Хашим Тачи каже да су "проевропску оријентацију грађана Косова злоупотребили појединци у ЕУ како би се Косово понизило или каснило са европском перспективом".

"Косову треба брзо кретање ка конкретној европској перспективи а не процес који може да траје 5, 10 или 20 година", казао је Тачи за ТВ Клан Косова.

Косово, према његовим речима, нема у рукама "карту уцена" и могућност да се позива на Русију, ни на Турску, или Албанију.

"Србији је довољно да говори о Русији и они (представници ЕУ) одмах прихватају сваку њихову идеју. Они су жедни једног осмеха Београда у Бриселу само да се не спомиње Русија", сматра Тачи.

Косовски председник је оценио да је условљавање либерализације визног режима са ЕУ демаркацијом граничне линије са Црном Гором у суштини било замка за Косово, имајући у виду да је било немогуће у скупштини обезбедити двотрећинску већину за ратификацију споразума.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи