Усвојен предлог допуна Закона о безбедности саобраћаја

Влада Србије усвојила је на данашњој седници предлог измена и допуна Закона о безбедности саобраћаја на путевима.

Иако је начињен значајан помак у погледу повећања нивоа безбедности саобраћаја, ризик страдања у саобраћајним несрећама у Србији је вишеструко већи у односу на државе са развијеним и стабилним нивоом безбедности саобраћаја, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Како се наводи, изменама постојећег закона омогућено је успостављање постојанијег и делотворнијег система безбедности саобраћаја на путевима, као и већа заштита рањивих категорија учесника у саобраћају.

У саопштењу се истиче да је изменама Закона омогућена је и изградња и промена свести, ставова, знања и вештина свих учесника у саобраћају путем адекватног образовања, васпитања и информисања.

Влада Србије усвојила је и Предлог закона о електронским комуникацијама, који ће омогућити успешно укључивање Србије у јединствено европско дигитално тржиште.

Циљ закона је да Влада Србије, привредни субјекти и организације заједно раде на развоју регулаторног оквира који стимулише раст и ствара заједничке вредности и прилике за дигиталну будућност.

Закон би требало да обезбеди већу заштиту крајњих корисника електронских комуникационих услуга и да унапреди услове пословања оператера електронских комуникација у Србији. 

У саопштењу се напомиње да се тим законом Србија усклађује своје законодавство са правним тековинама Европске уније у области електронских комуникација.

Влада је усвојила и Предлог закона о потврђивању Уговора о оснивању Транспортне заједнице у области друмског, железничког, водног и поморског саобраћаја.

Циљ уговора је развој транспортне мреже између Европске уније и страна потписница Југоисточне Европе.

Транспортна заједница имаће важну улогу у приближавању политике и стандарда Европске уније у области друмског саобраћаја свих потписница Југоисточне Европе.

Након ратификације Уговора од стране свих потписница, предвиђено је да у децембру ове године буде одржан и Први министарски састанак Транспортне заједнице, закључује се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи