Гојковићева и Брајовић: Велика улога парламената Србије и Црне Горе

Председници парламената Србије и Црне Горе, Маја Гојковић и Иван Брајовић, истакли су у Београду велику улогу ових највиших законодавних тела у развоју даљих односа и разговарали о могућостима унапређење међупарламентарне сарадње.

Маја Гојковић је у разговору са Иваном Брајовићем нагласила да Србија посвећује велику пажњу развоју односа са Црном Гором, а њен црногорски колега је оценио да су односи на нивоу руководстава две земље - у поређењу са последњом деценијом - знатно унапређени.

Гојковићева и Брајовић су истакли велику улогу парламента у развоју даљих односа и разговарали о могућностима унапређења међупарламентарне сарадње.

Председници два парламента сагласили су се да је важно да се развија сарадњу и у области евроинтеграција, имајући у виду да су обе земље посвећене остваривању пуноправног чланства у ЕУ.

Гојковићева је рекла да је Србија посвећена развоју регионалне сарадње и стабилности, као предуслова напретка и развоја земаља Западног Балкана и читавог региона и истакла да је у том контексту посебно важан Берлински процес сарадње.

Поздравила је идеју да уочи следећег састанка у Лондону на владином нивоу буде одржан и састанак председника парламената.

Председници два парламента заложили су се и за унапређење економске сарадње у областима инфраструктуре, саобраћаја, туризма и трговине.

Председник Скупштине Црне Горе позвао је председницу Народне скупштине Републике Србије у узвратну посету Црној Гори у циљу наставка дијалога и даљег развијања сарадње, саопштено је из српског парламента.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи