Јоксимовић: Циљ Владе да грађани буду задовољни реформама

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић каже да је европски пут механизам који доноси перспективу за грађане Србије и стабилизацију на унутрашњем и спољноплитичком плану државе.

Јадранка Јоксимовић је нагласила да је важно то што је премијерка Ана Брнабић својом посетом Бриселу показала да је европски пут заправо део наше унутрашње политичке агенде, а не само спољнополитичка орјентација државе.

"ЕУ интеграције су за нас механизам убрзања реформи у нашој земљи које треба да донесу добробит нашим грађанима у смислу боље и ефикасније управе, бољег животног и економског стандарда, више посла и перспективе за младе, више путовање, боље образовање", истакла је Јоксимовићева.

Додала да је управо због оваквог става Србија и препозната у ЕУ као један од најозбиљнијих кандидата за чланство.

Министарка за евроинтеграција, које се налази се у Бриселу у оквиру делегације Србије коју предводи премијерка Ана Брнабић, каже да је у Србији раније било пуно проевропске реторике која, према њеном мишљењу, није донела резулате.

"У последњих 4-5 година упоредо са еврореалистичном реториком иду реформе које грађани подржавају и то је најјача гараниција и кредибилитет који ми као представници Владе и државе имамо да наставимо са овим путем", навела је министарка.

"Докле год грађани разумеју да су европске интеграције перспектива за њих и прилика да се стабилизујемо на унутрашње и спољнополитичком плану мислим да ћемо имати стабилну подршку", додала је Јоксимовићева.

Осврнувиши се на најављену Стратегију о приступању Србије ЕУ до 2025. године, Јоксимовићева оцењуе да је у питању оквирни рок који треба да нам да додатну стимулацију.

"Нису нама најважнији датуми, већ да грађани буду задовољни, а онда ћемо сви бити успешнији као друштво", закључила је Јоксимовићева током посете Бриселу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи