Нови Пазар нестрпљиво чека Вучића и Ердогана

Нови Пазар нестрпљиво очекује долазак председника Србије Александра Вучића и Турске Реџепа Тајипа Ердогана, који у среду стижу у посету том граду.

У граду су истакнуте заставе Србије и Турске, као и бошњачке заставе. Са тим заставама је вечерас око 300 новопазарских таксиста продефиловало градом, трубећи сиренама.

Ужи центар града је комплетно окићен, наспрам општине постављен је велики транспарент на коме између Вучићевог и Ердогановог имена стоји срце.

На згради градске управе такође су постављени транспаренти на српском, босанском и турском језику.

Градски бедем је такође у знаку доласка двојице председника, на којем је ласером написано: "Добродошли председници Ердоган и Вучић".

Испред зграде Градске управе, грађани се преко локалних телевизија позивају да дочекају Вучића и Ердогана.

Двојица председника ће у Нови Пазар стићи око 12 часова, где ће имати састанке са председницима осам општина и потписивање протокола о сарадњи између Новог Пазара, Рашке и Турске.

Такође, у Новом Пазару се очекују и представници општина из других делова Србије.

Ердоган и Вучић прошетаће шетачком зоном у Новом Пазару, затим отићи на ручак, након чега ће председник Турске присуствовати састанку Бошњачког националног вијећа. 

Турска је у Нови Пазар током претходних неколико година већ улагала – обновљене су две школе, породилиште и зграда суда. 

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац рекао је за РТС да је велики значај посете Ердогана том граду, пре свега економски, али и у смислу инфраструктуре која је, каже, врло лоша у околним местима.

Ужи центар града биће блокиран током посете председника Србије и Турске.

Број коментара 34

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи