Љајић у Турској припрема посету Ердогана Србији

Потпредседник владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, у оквиру припрема за предстојећу посету председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана Србији, борави данас у Анкари, где ће се поред осталих састати и са министром економије Турске Нихатом Зејбекчијем.

Љајић ће, како је саопштено из његовог кабинета, са Зејбекчијем разговарати о иновирању Споразума о слободној трговини између две земље.

Захваљујући, како се наводи, иновираном тексту тог Споразума, чије се финално усаглашавање очекује на данашњем састанку у Анкари, биће значајно проширен обим роба које се налазе на режиму слободне трговине, а по први пут овај споразум ће бити проширен и на област услуга.

Разговори о проширивању споразума трају већ годину дана и остало је да се усагласи још неколико тарифних линија.

Нови споразум о Слободној трговини између Србије и Турске биће потписан током званичне посете председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана Србији 10. и 11. октобра и у значајној мери ће допринети повећању обима робне размене две земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи