Jeвтић: Важан опстанак Срба на КиМ

Министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић каже да је јако важно да се Срби на Косову изборе за опстанак сваког Србина, као и повратак свих који желе да се врате.

Далибор Јевтић је то поручио приликом посете ОШ "Браћа Аксић" у Липљану и обишао храмове Ваведење Пресвете Богородице и Свети Флора и Лавра у тој општини.

"Моје данашње присуство овде је не само да би вам показао да нисте заборављени , већ и да одавде поручимо и онима који су далеко , да их позовемо да се на Косово врате и у Липљан али и свуда тамо одакле су се раселили", рекао је Јевтић.

Министар је рекао и да је у протеклом периоду помагано породицама у општини Липљан на различите начине али и школама у Липљану и Старом Грацку и најавио даља улагања у образовање у Липљани и осталим деловима Косова где Срби живе.

Напоменуо је да је ОШ "Браћа Аксић" једина српска школа када је реч о градовима.

"Опстанком ове школе на неки начин је остала и нада да ће кроз године, рађањем нове деце бити све више српских девојчица и дечака и то је радосна вест", рекао је он.

Што се ОШ "Браћа Аксић" тиче наредне године ће се радити на томе да се све што је потребно поправи и да се унапредимо учење деце, истакао је Јевтић и најавио улагања и у истуреном одељењу ове школе у Рабовцу, јер су, како је рекао будућност останка и останка деца и млади на овим просторима.

Након посете цркава у Липљану Јевтић је нагласио да историја цркава обавезује на чување српских светиња и да се светиње штите и рекао да је у протеклом периоду управо рађено на обнови светиња на Косову.

"Светиње нису сметња као што ни српски народ на Косову не треба ником да буде сметња. Не сметамо никоме, поштујемо сваког и желимо да будемо поштовани и уважавани", рекао је Јевтић.

Он је поручио да ће то министарство помагати и даље и трудити се да обнавља куће у сваком делу Косова где за тим има потребе.

Министар Јевтић је рекао да неће одустати од повратка Срба у Мушутишту, ни у осталим местима где они желе да дођу и опстану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи