УНС и НУНС критикују Сашу Радуловића

Удружење новинара Србије и Независно удружење новинара Србије критиковали су понашање лидера покрета Доста је било Саше Радуловића који је, како су оценили, у Скупштини Србије вређао новинарке "Политике", "Танјуга", "Фонета" и "Бете”.

Удружење новинара Србије је осудило и као неприхватљиво оценило понашање Саше Радуловића који је, саопштио је УНС, у Скупштини вређао новинарке Политике, Танјуга, Фонета и Бете и позвало га да престане тако да се понаша.

У саопштењу УНС је навео да је Саша Радуловић новинарки Политике Мирјани Чекеревац рекао је да је њен текст о амандманима који је ДЈБ поднео на просветне законе "срамотан и манипулаторски", а новинаркама агенција Танјуг, Фонет и Бета да "они раде, али њихов рад нико не преноси".

Мирјана Чекеревац рекла је УНС-у да јој се за 27 година, колико извештава из Скупштине, тако нешто није догодило.

"И власт и опозиција су углавном незадовољни мојим текстовима, али ја сам онда задовољна јер знам да је то то. Више од 27 година ово радим, знам да политичари умеју да буду љути, али ме никада нису вређали.

Ипак, нисам много изненађена понашањем Радуловића, јер се он тако понаша према свима", рекла је Мирјана Чекеревац.

Рекла је да јој је било жао када је понизио и увредио колеге из агенција практично им рекавши да је њихов рад небитан.

"Може он да мисли о медијима и раду новинара шта год хоће, али не може да вређа. То је врхунски безобразлук и то је недопустиво", рекла је Мирјана Чекеревац.

Новинарка агенције Бета Жана Обрадовић рекла је УНС-у да се са три колегинице договорила да не оду на конференцију коју је Радуловић држао пола сата након што их је увредио.

"Решиле смо да не одемо на конференцију, иако смо само нас четири извештавале јуче са Скупштине. Није ми се ово раније догађало", рекла је Жана Обрадовић.

Из покрета Доста је било УНС-у су рекли да ће се "јавити када провере да ли Саша Радуловић жели да коментарише догађај", али одговор до сада нисмо добили.

УНС је навео да ово није први пут да Радуловић вређа новинаре.

Радуловић је у јуну прошле године одбио да одговара на питања новинара Танјуга, Студија Б и Пинка јер, како је рекао, "нису новинари", а медије у којима раде назвао "блатоидима".

Удружење је истакло да свако има право да буде незадовољан радом новинара и да се због тога може обратити надлежним регулаторним и саморегулаторним телима, као и судским органима, али да мора поштовати достојанство новинара и њихово право да свој посао обављају у складу с јавним интересом.

НУНС: Непримерено понашање Радуловића

Независно удружење новинара Србије критиковало је Сашу Радуловића због, како се наводи, непримереног понашања према новинарима и медијима.

"НУНС подсећа Радуловића да су носиоци јавних функција дужни да се према новинарима понашају одговорно и без икакве дискриминације. Своје незадовољство или неслагање са медијским садржајима могу изразити на законом прописан начин - демантијем, или жалбама регулаторном (РЕМ) и саморегулаторном телу (Савет за штампу)", наводи се у саопштењу.

Независно удружење новинара Србије је саопштило да је лидер Покрета Доста је било јуче у Скупштини Србије вређао новинарке Политике, Фонета, Бете и Танјуга, критикујући медије јер, како је рекао, нису пренели ништа о његовим амандманима којима се траже бесплатни уџбеници за ученике.

НУНС је подсетио да је и раније критиковао Сашу Радуловића због увредљивог понашања према новинарима и медијима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи