Михајловић: Испитати случај Вулин; ПС одговара

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић изјавила је да медији имају право да трагају за одговорима који су од интереса за јавност и да надлежни органи, ако је потребно, поново испитају "случај Вулин", а из странке министра Александра Вулина, Покрета социјалиста, поручују да Михајловић, не само због те изјаве, није место у влади.

"Медији имају право да трагају за одговорима који су од интереса за јавност, да истражују кретање новца, начине финансирања странака и политичара, али и невладиних организација и удружења грађана" рекла је Зорана Михајловић за КРИК.

"Недопустиво је да било ко вређа, клевеће, понижава и физички напада уреднике и новинаре", рекла је Зорана Михајловић и додала да није битно да ли је у питању вербални напад на новинаре КРИК-а или физички напад на новинарке Пинк и екипу РТС-а, јер су напади уследили само зато што су новинари радили свој посао.

Како се наводи на сајту КРИК-а, Михајловић је рекла и да, уколико је потребно, надлежни треба поново да испитају "случај Вулин".

"Потпуно сам сагласна са предлогом председника Александра Вучића да надлежне агенције испитају све што је потребно у складу са законом", преноси КРИК речи потпредседнице Владе Србије.

На тај став Михајловић огласила се странка министра Вулина, оценом да се потпредседница владе, "као и увек када мисли да ће добити наклоност медија и странаца са којима слави славе, придружи њиховој хајци".

"Још једном ће Зорана Михајловић доказати да је спремна на све, само да нико ништа не пита ни о њој, ни о њеним становима, употреби владиних картица, скупоценом вешу, луксузним одморима на Сардинији", наведено је у саопштењу ПС.

"Једном ће напасти патријарха, други пут кинеске инвеститоре, а увек се обрушити на Русе и када год може на нас и нашег председника. Недопустиво је да је Михајловић била једини потпредседник у Влади Србије, који је гласао да прихватимо резолуцију по којој су Срби геноцидан народ, и криви за геноцид у Сребреници", навела је посланица ПС Ана Караџић у изјави достављеној медијима.

Према њеним речима, "недопустиво је било и тада и сада што је (Михајловић) остала у Влади Србије, а мисли да су Срби геноцидан народ".

Ако је неко и сумњао одакле и зашто долазе лажи и напади на Александра Вулина, сада више нема сумње, закључује Караџић.

Иначе, део медија се бави пореклом новца којим је министар Вулин својевремено, док је био посланик, купио стан.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи