"Обрадовићу док се не извини не дати простор у медијима"

Чланица савета РЕМ-а Оливера Зекић поручила је председнику Покрета Двери Бошку Обрадовићу, регаујући на протест тог покрета испред седишта РЕМ, да са њим и сличнима "нема шта да прича док се гласно не извини због пребијања жена", али и да сматра да би насилницима јавни простор на било којој фреквенцији требало да буде недоступан.

"Протест Обрадовића и Двери изазива код мене две врсте реакције, прва је она приватна женска, која каже да са њим нема шта да се прича бар док се јасно и гласно не извине женама које су тучене током разних његових побуна, од случаја у изборној комисији до недавног пребијања новинарки Пинка, изјавила је Зекићева за Танјуг.

Она је навела да не зна шта више презире, насилнике који дижу руку на жене, или оне који не знају другачије било шта да траже сем насиљем.

"Као чланица савета РЕМ-а могу да кажем да док траје мој мандат у овој институцији једина забрана за коју ћу да се залажем је она по која би насилницима, док се не извине и не промене, био недоступан јавни простор на било којој френвенцији", истакла је Зекићева. 

Она је рекла и да свашта може да се полемише о Жељку Митровићу, "Паровима", РТС-у, али да је то у крајњој консеквенци увек прича о нашем личном избору, да ли ћемо да гледамо нешто или не. 

"Демократија и не предвиђа другу врсту регулације осим оне коју чинимо сами даљинским управљачем. И то је основна разлика између Митровића и Обрадовића, за првог треба само даљински, а за другог је та справа недовољна и неефикасна. Насиље се не искључује на тај начин, већ тако што ћемо му сви показати леђа, а држава закон", закључила је Зекићева. 

Двери су данас одржале протест испред седишта РЕМ-а и поново затражили укидање ријалити програма, али и поруку да би ако "не ради свој посао" то регулаторно тело требало угасити.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи