Посланик из Пацолијеве партије поднео оставку

Кораб Сејдиу, посланик у косовском парламенту из Алијансе за ново Косово поднео је оставку на све функције у странци уочи наставка конститутивне седнице, наводећи да ће наставити свој мандат као независни посланик.

Посланик Кораб Сејдиу је изразио незадовољство одлуком његове странке да се придружи "ратној коалицији" ПАН, пише приштински лист Епока.

"Увек сам био веран ставу да је једна влада са албанском мањином која се условљава од Српске листе у супротности са државним интересима јер је талац режима у Београду", написао је Сејдиу на свом налогу на Фејсбуку.

Очекује се да ће у 11 сати уследити наставак конститутувне седнице косовске скупштине након што је у среду увече постигнут договор између коалиције ПАН, Алијансе за ново Косово и Српске листе, о формирању косовских инситуција.

Како јавља РТК2, после неколико сати разговора, постигнут је договор према коме ће Алијанса за ново Косово Беџета Пацолија препустити Министарство пољопривреде Српској листи.

Поред тога, две чланице "ратне" коалиције ПАН - Алијанса за будућност Косова Рамуша Харадинаја и Иницијатива за Косово Фатмира Љимаја - одустале су од две позиције заменика министра, које ће припасти мањинама.

РТК2 наводи да су лидери коалиције ПАН и Алијансе за ново Косово у среду увече одржали састанак са косовским председником Хашимом Тачијем, након кога су Кадри Весељи (лидер Демократске партије Косова, трећа чланица коалиције ПАН) и Пацоли упутили су захтев председавајућем парламента Адему Микуловцију да за данас сазове наставак конститутивне седнице.

Од Микуловција је, како се наводи, затражено да сазове седницу за 10 сати, али је он ипак одлучио да је сазове за сат касније, у 11 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи