Брнабић: Прилика да промовишемо политику и резултате Србије

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је, пред почетак Бледског стратешког форума, да је тај скуп још једна прилика да са колегама из суседних земаља и ЕУ размени ставове о ситуацији у региону и да промовише политику и резултате Србије.

Фокус ће, како је најавила премијерка Србије, ставити на дигитализацију и образовање, као два приоритета Владе Србије.

"Данас имам још једну прилику да партнерима из ЕУ и региона кажем који су стартешки правци развоја Србије и визије за будућност Србије и региона у ЕУ. То је увек добра прилика да промовишемо Србију и наше успехе, као и неке проблеме којих има и како се са њима суочавамо и решавамо", објаснила је Брнабићева.

Када је реч о дигитализацији, не ради се само о, како је истакла, подршци стартаповима, те научно-истраживачком раду, већ о томе да млади остану у Србији, па и да се из иностранства враћају у земљу. 

Такође истиче да је важна дигитализација јавне управе, како би држава била присутнија и доступнија грађанима и привреди, односно била сервис грађана и привреде. 

"Јавна управа мора да ради за грађане и привреду, који их плаћају", поручила је Брнабићева. 

Традиционални Бледски форум почео је обраћањем председника и премијера Словеније, а централни догађај је Панел лидера, на којем ће говорити и премијерка Брнабић.

Брнабићева Србима у Словенији: Мање подела, више разговора

Премијерка је изјавила да је увек спремна да разговара са Србима у дијаспори и региону.

Српској заједници у Словенији је поручила да превазиђе поделе којих има и да успоставе бољу комуникацију међу собом, како би квалитетније и конструктивније заступали своје интересе. 

"Влада Србије, заједно са председником Републике Александром Вучићем, пуно полаже на сарадњу Срба у региону и њихово повезивање са матицом. У недељу смо имали састанак са предстваницима из РС, наставићемо у том правцу", рекла је Брнабићева.

То, каже, није сигнал непријатељства према било коме, већ потпуно здраворазумско повезивања Срба у региону, како би сачували наше писмо, знали више једни о другима, и Срби у региону о матици.

Према њеним речима, то је позитиван корак и у смислу регионалне сарадње.

"То води, паралелно, ка бољем повезивању међу земљама у региону. То је позитиван корак, уз одређену дозу веће озбиљности нас као државе, него раније", истакла је Брнабићева.

Србима у Словенији поручила је да комуницирају боље једни са другима.

"Доста је подела овде. Мислим да треба да седнемо и договоримо се, пре свега, о томе ко ће да буде представник у Савету владе, нешто што немамо, а што је важно. Мало мање подела, мало више рада и разумевања", подвукла је премијерка.

Најавила је да ће, када год буде путовала у иностранство, одвојити време да се види са Србима у региону и дијаспори.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи