Дачић у понедељак и уторак на Бледском стратешком форуму

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић учествоваће сутра и у уторак на 12. бледском стратешком форуму, који се ове године одржава под називом "Нова стварност".

Министар Дачић ће бити учесник панела посвећеном Западном Балкану, на коме се очекује да министри спољних послова већег броја земаља региона и званичника Европске уније размотре актуелни тренутак процеса проширења ЕУ, наставак сарадње земаља у региону, као и перспектива њиховог будућег чланства у Унији, саопштило је ресорно министарство.

Дачић ће учествовати и на министарским састанцима који се одржавају на маргинама Бледског стратешког форума: неформалном састанку министара спољних послова учесница Процеса сарадње у југоисточној Европи (СЕЕЦП), као и састанку министара спољних послова у формату Фонда за Западни Балкан (WБФ), првом оваквом састанку од оснивања WBF - једног од конкретних резултата Берлинског процеса.

Током боравка на Бледу министар Дачић ће, такође, имати билатералне сусрете са бројним европским и ваневропским званичницима, укључујући и државног секретара у Министарству иностраних послова Индије Мобашара Џаведа Акбара.

По окончању учешћа на 12. Бледском стратешком форуму, шеф српске дипломатије одлази у Беч где ће предводити нашу делегацију на састанку Форума за безбедносну сарадњу Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС). 

На том састанку Република Србија ће и формално преузети од Руске Федерације председавање Форуму за безбедносну сарадњу ОЕБС - што уједно представља и једну од основних спољнополитичких активности Републике Србије и Министарства у 2017. години, додаје се у саопштењу. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи