Коцијанчич: Приштинa што пре да формира владу

Портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчич позвала је косовске политичаре да се понашају одговорно и што пре формирају нову владу у Приштини, која би, како је рекла, требало да се одмах конструктивно ангажује у дијалогу Београда и Приштине.

"Позивамо све парламентарне странке на Косову да се понашају одговорно и да конституишу парламент, изберу председника парламента и формирају владу што је пре могуће", поручила је Маја Коцијанчич из седишта Европске комисије у Бриселу.

Она је овом приликом нагласила да "Косово нема времена за губљење" и поновила захтеве ЕУ неопходне да би Косово напредовало на путу евроинтеграција.

"И раније смо то рекли: Косово нема времена за губљење. Нова влада би одмах требало да почне да ради на испуњавању реформи у области владавине права и економије, да ради на условима за визну либерализацију, да се ангажује у региону и конструктивно ангажује у дијалогу између Београда и Приштине", закључила је портпаролака Европске комисије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи